12:16

Cara Ngadamel Opera Mini 3in1 (+connector & checkIP)

Wilujeng wayah kieu, Baraya...
Assalamu'alaikum...

Dina Sababaraha waktos kapengker dugi kiwari trik Gratis opmin Telkampret nuju ogo (manja). Kahoyongna kedah nganggo atanapi nyambung dina IP anu husus. Kanggo hapè Symbian v3 husus na tos aya Pocket Ping atanapi IP Finder. Kumaha kanggo hape Java ? Sanajan tos aya Aplikasi Check IP sareng Connector tapi sesah nganggo na kusabab teu gaduh fitur minimize, janten teu tiasa muka sababaraha aplikasi sakaligus.

Muncul deui trik nu saleresna tos jadul, nyaeta ku cara ngahijikeun sababaraha aplikasi janten hiji. Ngahijikeun Sababaraha Aplikasi Java ieu tiasa ngagunakeun Aplikasi Multi Midlet. Alhamdulillah tos rada kumplit ogè koleksi Opera Mini nu tos dihijikeun sareng aplikasi Connector+Check IP ( kanggo Koleksi Opmin 3in1 tiasa di korehan di Halaman Facebook Cybersunda ).

Nu janten Patarosan deui, Bagaimana membuat Aplikasi 3in1 untuk Opera Mini , Connector & Check IP ??
Tos lami diguar ku master-master java perkawis ieu, kumargi tos aya aplikasi Multi midlet.
mangga urang guar deui sakedik saayana perkawis Cara Membuat Aplikasi 3in1 (Opmin + Connector + Check IP).
opmin 3in1


Alat : Aplikasi Multi Midlet.jar
-Pasang/install Aplikasi Multi midlet tsb.

Dasar Penggunaan Multimidlet
- Siapkan Beberapa Aplikasi java(.jar) yang akan di satukan dalam sebuah aplikasi.
- Rename / ganti nama extensi .jar menjadi .zip ( mis : opera.jar menjadi opera.zip ) menggunakan X-Plore atau aplikasi file manager lain nya.
- Siapkan sebuah icon yang akan dijadikan icon shortcut Aplikasi.
- Buka Multimidlet. Sorot pada aplikasi-aplikasi yang akan di satukan & telah di Rename to .zip tadi, klik pilihan & pilih added to List
- setelah beberapa aplikasi tadi ditambahkan, klik View List. Terlihat aplikasi2 tadi yang akan disatukan. Pilih app dengan ceklis, klik Pilihan > Start Merge.
- Muncul Pilihan pengaturan untuk hasil Aplikasi nantinya.
* icon = isi dengan nama icon yang telah kita siapkan sebelumnya (mis: file:///E:/icon.png)
* Program Name = ini untuk nama aplikasi nya.
* Name = Nama yang tampil dengan icon shortcut
dll..
- Setelah pengaturan selesai klik Start Merge. Tunggu sampai proses selesai.

+Pastikan hasil nya tidak Failure (gagal) klik pilihan > View Results untuk melihat hasil ulang. Hasil nya ada pada Folder Multimidlet di memori kartu (e:\multimidlet\) dengan nama hasil.jar (jika hasil.jar_jar berarti merge gagal).
Sampai disini cara membuat aplikasi multi selesai.

-Masalah pada waktu membuat Opera Mini 3in1-

  • Kasus 1 : Connector tidak bisa di Merge/disatukan di MultiMidlet.


  • Aplikasi Connector tidak bisa di satukan dengan Check IP atw Opmin di Multimidlet. Saya kurang faham penyebabnya apa, lewat saja dulu connector. Kita satukan dulu Opera Mini dengan Check IP. Aplikasi Check IP nya silahkan Gunakan yang ini . cara nya seperti di atas.

    Kalau sudah selesai, menjadi Sebuah Aplikasi 2in1 (opera mini & Check IP) yang berada di folder !:\multimidlet\hasil.jar , tinggal menambahkan aplikasi Connector.
    Lanjut...
    Menambahkan connector ke aplikasi multi

    - Extract semua isi dari aplikasi 2in1 (opmin+checkIP) atau hasil.jar tadi ke sebuah folder baru. Bisa menggunakan X-Plore atau aplikasi sejenis yang bisa mengextract file.jar .

    - Ambil dulu Connector yang ini untuk ditambahkan.
    - Extract folder b (termasuk isinya) dan 1327031822840.ini ke folder hasil peng-extract-an aplikasi multi yang akan ditambah connector.
    - Edit file MANIFEST.MF (di dalam folder META-INF)
    cari tulisan Num : 2 kemudian ganti menjadi Num: 3 , dan tambahkan tulisan seperti ini paling bawah.
    3: Connector,/i.png,b.Main,/1327031822840.ini

    - sampai sini, Aplikasi siap di Pack kembali. karena symbian punya App ZIP Manager, saya sarankan Anda menggunakan ini dengan kompresi Normal daripada Pack to zip menggunakan X-Plore.
    Rename .zip to .jar , 3in1 selesai.
    *U/ Ponsel java silahkan Menyesuaikan dengan Peralatan yang Ada asal fungsi nya Sama.
    - Aplikasi 3in1 siap Tempur...

  • Kasus 2: Pada Opera Mini 5 ke atas, jika sudah di Pack 2in1 dengan checkIP, pada proses peng-Extract-an untuk menambah connector, Folder a (berisi checkIP) tidak bisa di extract.


  • Ini terjadi karena terdapat file a . Dan tidak bisa kita membuat folder a di dalam folder yang sama dimana terdapat file a tsb.
    CheckIP bisa kita tambahkan manual seperti pada penambahan Connector tadi, ke folder b lagi.
    - Gunakan Check IP yang ini extract ke folder b kemudian edit MANIFEST.MF .
    Hanya mengganti :
    1: CheckIP,/i.png,a.CheckIP,/1332089571256.ini
    Menjadi :
    1: CheckIP,/i.png,b.CheckIP,/1332089571256.ini

    (mengganti a menjadi b yang mewakili nama folder tempat checkip berada)


    * UPDATE CONNECTOR
    Supaya tidak Ribet lagi, tanpa Cara Manual. Pakai Aplikasi Connector yang ini, Pasti Lancar saat Proses Merge pada MultiMidlet


    ---- Selesai ----
    * Tidak semua type ponsel bisa menggunakan hasil 3in1*

    Bonus na,
    3in1 Opera Mini 4.4 Alpha 60HUI
    download


    * pertanyaan atau kasus baru silahkan diskusikan pada komentar *

    Mugia Manfaat....
    Wassalam...


    46 komentar:

    1. E63 tiasa teu kang ngangge opmin 3in1 ieu..
      Hehe..

      BalasHapus
      Balasan
      1. pan hape kuring oge e63 om.. Hehehe..
        Tutor ieu oge cindek na mah nganggo e63...

        Hapus
    2. Mantap kang hade pisan infona..!! :haturnuhun.
      Hyong nyobian tapi sigana can ka otakan yeuh otakna rada :lola_pitaloka..!! :D :)

      BalasHapus
      Balasan
      1. ari ceuk simkuring mah nu lieur mah maca na wungkul.. Upami praktek na mah sederhana pisan... Cobian we, pasti sakali oge jadi..!

        Hapus
    3. connectorna jang tsel kang, atawa kabeh provider?

      BalasHapus
      Balasan
      1. connector fungsi na mung kanggo nyambungkeun akses internet, janten teu aya hubungan na srg kartu naon oge sami..

        Hapus
    4. owh,, sip kang
      Maturtengkiu :D

      BalasHapus
    5. opmin 5 di start marge/di gabungin kok nggak bisa..hanya sampai di file "o.class"..tolong penerangan.a

      BalasHapus
    6. opmin 5 di start marge/di gabungin kok nggak bisa..hanya sampai di file "o.class"..tolong penerangan.a

      BalasHapus
      Balasan
      1. merge nya sama apa om??
        Coba dg checkip aja,,
        Ni saya juga pake cara diatas bisa
        Opmin 5 *3in1

        Hapus
    7. kang,, mnta bantuanx donkk..
      Ane pengguna android, ad ga opmin gratis telkomsel bwat android,, cz ane udah menjelajah, ga ktemu'' smpe skrg.. Clo bsa mhon bntuanx kang..??? n jga klo ad info dri master'' yg lain bsa d'share...

      BalasHapus
      Balasan
      1. wah.. Kalo buat andro saya belum kesampaian om...
        kaya nya sama aja, set jalur akses+opera handler nya,, opmin handler udah ada di ykhandler.com

        Hapus
    8. di6120c,cuma 2 wungkul kang,teu tiasa ngalebeutkeun connectorna,,hah kedah ngalih hpna apa otakna can nyampe..tulung2 :-r

      BalasHapus
      Balasan
      1. eeeeh... Apan emang eta masalah na mah.. Matak na simkuring masihan cara manual spt di luhur...

        *nakol*

        Hapus
    9. hatur nuhun kang share na ngabantu bngt,,,

      BalasHapus
      Balasan
      1. alhamdulillah ari ka anggo mah.. Mugia tambih manfaat na...

        Hapus
    10. thanks infox kang elang,, opmin handler androidx sdah ad...
      Kalo set opmin handlerx ap kang bwat tesl??
      N ap jga proxyx kang??

      BalasHapus
      Balasan
      1. kalo udah ada, tinggal set jalur akses spt ini:
        APN = Telkomsel , indosatm2 , internet dll.
        Proxy = 141.0.9.0 , 141.0.10.0 , 195.189.142.132 ﹑pilih salah satu,
        Port = 80

        Di opmin handler nya cuma set :
        Type proxy = HTTP
        Proxy server = m.skype.com

        Coba sampai bisa konek, kalo gagal terus dicoba, karena harus dpt IP tertentu..

        Hapus
    11. absen kang,,

      Ari masalah ngutakngatik opminmah,, memang si akang jagona,,

      Semangat terus kang,,

      BalasHapus
      Balasan
      1. hatur nuhun kang...
        Di ajar we ieu mah.. Hehehehe

        Hapus
    12. mlem kang , ari app ping kangge n76 aya weh kang ?
      Urang sring donlod tpi sring slah srtifikat geningan ..
      Kmaha nya ?

      BalasHapus
      Balasan
      1. v3 kedah tos di hack heula hape na kang..

        Hapus
    13. pusing kang, kykx gk bkat modif.
      Bsax cm nyolong.wkwkwk

      BalasHapus
      Balasan
      1. Pusing kalo cuman baca.. Kalo praktek nya, sederhana ko... Coba dulu...

        Hapus
    14. kang, upami Access Code eta kumaha?

      Saya ngangge kartu pesbuk anyaran kaping 22/03/2012 kamari, tos di cobian sadayana tpi te aya nu konek,,
      IP tos cocok tpi ttep di pajeg ku preman operatour'na :(

      kumaha tah kang?
      Hape'na N70,,

      trus 1 deui kang, upami Telk***sel Madura tiasa te kang? Soalna saya ngangge eta oge, janten gaduh 3 kartu ( Tilu, Pesbuk sareng Madura )

      upami tiasa ngobrolna dina SMS/Telpon kang, 0852 5969 9209

      BalasHapus
      Balasan
      1. kanggo kartu Facebook, saleresna mah teu kedah nganggo 3in1 (ip husus)
        Cekap nganggi handler, type proxy na = Http , sareng proxy server na isi ku m.facebook.com atw 0.facebook.com atw m.fb.me

        Hapus
    15. kang, klu aplikasi 2in1
      (opmin+checkIP) atau hasil.jar sudah jadi, setelah itu kan menambahkan conector. Untuk menambahkan conector, file 2in1 di exstrak mjd file apa kan?? Mohon pencerahannya kang,,,

      BalasHapus
      Balasan
      1. boss.. Lupakan cara manual dulu,, coba connector yang baru & langsung merge tanpa cara manual lagi... (lihat updat di atas)

        Hapus
    16. Kang gaduh opmin handler kangge BB teu??
      Nu entos2 teu tiasa d instal. Sareng deui aya teu nya aplikasi kangge ngayakeun proxy + port manual, alna d BB teu aya pengaturan proxy + port na...

      Nyuhunkn waleran na..

      BalasHapus
      Balasan
      1. Kanggo BB teu acan mendak Handler kang... Katambih deui Jalur akses na teu tiasa di Oprek manual.. Duka kumaha tah?

        Hapus
    17. kang aby mh gagal wae ngamerge opera mini na failur we hantem, padahal d cobaan connector jeng chekIP na wngkul mh sae..,
      nha opera mini na atwa naon na..,
      tulungan lah..,

      BalasHapus
      Balasan
      1. opera na cobi gentos nu sanes heula kang, connector na anu enggal...

        Hapus
    18. mhun connector na mh da nu enggal..,
      sami mawon kang, d gentos ku nu opera original ge ge angger we failur..,
      padahal nga merge nu sanes opera mini mh da tiasa..,
      nyuhunkn opera mini 51 we kang nu tiasa di merge ku multy midlet..
      Nuhun..

      BalasHapus
      Balasan
      1. ah, da opmin mah teu aya masalah kang,, mangga cobian ieu...

        Hapus
    19. asslmualaikum
      d cobi kang ah

      sa teu acan na salam kenal ti abi
      cing seuring update tentang opmod na
      coz abi sok ngantosan d blog akang ieu hiii :p

      BalasHapus
      Balasan
      1. Wa'alaikumsalam...
        Hatur nuhun kang..
        Salam baktos ti simkuring,
        Mudah2an aya kasempetan kanggo simkuring kanggo ngoprek hape na...

        Hapus
    20. aduh.. Kang kuring nyien na gagal wae kumaha atuh nya? Salam kenal we

      BalasHapus
    21. java se w200 nyimak aja gan . wong jatim :D

      BalasHapus
    22. Gan ,supaya dot tk bisa diakses tanpa www gimana ya gan ,? Mhon bantuannya

      BalasHapus
    23. Assalamualaikum akang. . . . .
      Punten sateuacana,simkuring teh bade requaest upami tiasa eta oge. . . .
      Simkuring teh hp'a nokia java jadul nu teu aya memori kartuan. . . .
      Hoyong ngangge opera ge ngan saukur nu v.4.4 teu tiasa ngangge v.5 kaluhur. . . .
      Tah simkuring teh hoyong opmod nu tiasa minimalis janten tiasa muka opmod langkung ti hiji. . . . Cobi atwuh kang pangdamelkeun. . . .
      Haturnuhun sateacana

      BalasHapus
    24. Wah keren gan,,,,
      Hanjakal sy teh kurang hoby baca di tambah tulisannya pake bahasa urang jd makin lieur baca na haadeuh....
      Lanjut pokonamah cetar membahana badaaaaiiii

      BalasHapus
    25. Numpang lewat ya gan :)

      http://idr-poker.blogspot.com/

      http://beritaolahraga108.blogspot.com/

      http://lihatberitaakurat.blogspot.com/

      http://liatberitabola.blogspot.com/

      http://beritaolahraga1081.blogspot.com/

      http://infobolakakiterbaru.blogspot.com/

      http://beritasportsterpercaya.blogspot.com/

      http://seputarberitabola108.blogspot.com/

      http://beritaterbaruseputarolahraga.blogspot.com/

      http://agen-bola-sbobet-jagad303.blogspot.com/

      BalasHapus
    Hatur nuhun saupami Baraya tiasa masihan Komentarna perkawis posting di Luhur,,

    Dukungan Panyumanget



    -Nu Burung Sapopoe-